-
-


yerden ısıtma , sulu borulu yerden ısıtma , elektrik kablolu zemin ısıtma , karbonik filmle parek altı ısıtma , ısı pompası

 

Yerden Isıtma Sistemleri

 

Yerden Isıtmada Mühendislik

 

Hesaplama 

 

Yerden ısıtma sistemlerinde mahal boru miktarları , boru tipleri ve uygulama detayları ve seçimler

 

1. Öncelikle odanın ısı kaybı miktarları bulunur.

Isı kaybı her bina farklı özelliklere sahip olduğundan farklı sonuçlar çıkar . İstenen iç hava aynı olmasına rağmen dış sıcaklık değerlerinin değişmesi ve kapı - pencere yapısı nedeniyle ısı kaybı değişkendir.

3 tarafı dış cepheye bakan bir oda ile 1 tarafı dış cepheye bakan odanın ısı kaybı miktarları bazen 2 katına kadar çıkabilir.

Örnek olarak 15 m2 3 tarafı dış cepheye bakan bir oda 1700 Kcal ısı kaybına sahip olurken aynı alanda 1 tarafı dış cepheye bakan odanın ki 1000 Kcal çıkabilmektedir.

Aynı alana sahip bu odalarda aynı boru miktarı serildiğinde ısı kaybının az olduğu oda gereğinden fazla ısınacak diğer oda ise istenen konfor sıcaklığına ulaşamayacaktır.

 

2. Besleme Suyu Sıcaklığı

Yerden ısıtmada boru verimlerini etkileyen diğer bir etkende besleme suyu sıcaklığıdır. Yerden ısıtmada taban sıcaklığı 29 C yi geçmemelidir. 29 C ve üstünde konfor şartları bozulacaktır. Bu nedenle boru hesabında bu kriter dikkate alınır. Besleme suyu sıcaklığı 50 C yi geçmemelidir. Besleme suyu sıcaklığının düşmesi yakıttan da büyük oranda tasarruf sağlar. Özellikle yoğuşmalı kombi ve ısı pompalarında düşük besleme suyu sıcaklığı önemli oranda tasarruf sağlar.

Hesaplamalar için 35 ile 40 C beslemeye suyu değeri alındığında çıkan sonuçlarda boru miktarının bir miktar arttığı görülebilir fakat ısı pompasının elektrik tüketimi bu aralıklarda çok düşecek ve yıllarca ekonomik olarak ısınmayı sağlayacaktır.

 

3. Borunun Isı İletim Değeri

PE-RT boru ile PE-Xa borunun ısı iletim değerleri farklı olduğundan elde edilen m2 ısı verimleri de farklı olmaktadır. Özellikle ısı pompası ile serinletme yapılacaksa bu değerler önemlidir.

 

4. Taban Döşeme Malzemesi

Yerden ısıtma sistem dizaynında en önemli değişkenlerden biri taban döşeme malzemesidir. Zeminde oluşan sıcaklığın hızlı bir şekilde odaya taşınması ana amacımızdır. Şapın üzerine döşenecek malzemelerin ısı iletkenliği burada çok önemlidir. Taş , seramik ve mermer türü malzemeler ısıyı rahat leteilirken halı ve parke türü malzemelerin ısı iletkenliği çok düşüktür. Mecbur kalınmadıkça halı ve parke kullanımından kaçınılmalıdır. Eğer parke kullanılacaksa ısıya dayanıklı ve yerden ısıtmaya uygun olanlar tercih edilmelidir. Parke kullanılacaksa üreticiden parkenin ısı iletim değerleri alınmalı ve m2 verimleri gözden geçirilmelidir. Eğer m2 verimleri odanın ısı kaybını karşılamıyorsa ek tedbirler alınmalıdır.

 

5. Yerden ısıtma balans ayarı

Her odanın boru miktarı hesaplandığında bazı odalarda boru miktarının az bazı odalarda ise fazla olduğu görülür. Buda suyun sirkülasyonunda dengesizlik yaratır. Kısa hatlarda sirkülasyon normal olurken uzun hatlarda sirkülasyon az hatta hiç olmayabilir. Bunu önlemek için balans ayarlı kollektör kullanırız.

 

6. Oda Sıcaklık Kontrolü

Yerden ısıtmada her mahal ayrı ayrı termostat vasıtası ile kontrol edilebilir. Termostatlara istenirse zemin sensörü de takılabilir. Böylelikle istenen konfor şartları sağlanmış olunur.

 

7. Otomatik Balanslama

Otomatik balanslamalı kontrol sistemi ile sistem şartları değişse bile bunu algılayıp sisteme yön verebilen otomasyon ürünleri ile çok konforlu ortamlar sağlayabiliyoruz.

 

8. Yerden Serinletme ve hesabı

Yerden ısıtma sistemi ısı pompası kullanımı ile aynı zamanda yerden serinletme olarak da kullanılabilir. Yerden ısıtma yerden serinletme olarak kullanıldığında uygun bir otomasyon sistemi kullanılır. Sistemin çok soğuk besleme yapması durumunda zeminlerde terleme oluşacaktır. Bunun için otomasyonda çiğ sensörü kullanılır. Ayrıca ısıtma da kullanılan termostatlar serinletme de kullanılamayacağından buna uygun otomasyon kullanılır. Yerden serinletme için ısı kazancı hesabı yapılır. Bu kazancı karşılayan sistemle gerekli serinletmeyi yapar. Isı kazancı karşılanamıyorsa ek tedbirler alınır.

 

9. Uygulama ve uygulama malzemeleri

Şap kalınlığı 4 ile 5 cm arasındadır. Aynı mahalde şap kalınlığı farkı olabildiğince az olmalıdır. Dengesiz şapta dengesiz ısınma oluşur. Şap kalınlığının az olduğu bölgelerde ilk ısınma daha hızlı olur. Gerekiyorsa uygulama öncesi düzeltme şapı atılmalıdır.

Çatlama oluşmaması için kenarlarda ısı yalıtım bandı uygulanır.

Şap içerisinde hava boşluğu kalmaması için şap katkısı kullanılır.

Modülasyon paneli alt kalınlığı 2 cm den az olmamalıdır. Modülasyon paneli dansitesi sistemin yükünü karşılayabilecek yoğunlukta minumum 22 dansite olmalıdır. Düşük dansitelerdeki uygulamalarda zeminde zamanla çökmeler meydana gelebilir.

 

10. Bakım

Yerden ısıtma sistemleri kapalı sirkülasyon ile çalıştırılmalıdır. Açık sistemler atmosfere açık olduğundan korozyon hızlı olur.

Kullanılan borular oksijen bariyerli ve bu bariyer çok güçlü olmalıdır. Oksijen bariyeri yetersi ise sistemde korozyon ve hışır oluşumu kaçınılmazdır.

Oksijen bariyeri güçlü olan bir boruyla yapılan sistemin on yıllarca bakıma ihtiyacı yoktur.

Oksijen bariyersiz yapılan sistemler ile oksijen bariyeri kalitesi düşük boruların belirli periyotlarda temizliğe ihtiyacı vardır.

Bu temizlik her yıl olabileceği gibi suyun kalitesine bağlı olarak 2 - 5 yıl arası da olabilir.

 

Sistemin uzun süre bakım yapılmadan sağlıklı şekilde çalıştırılması için korozyon önleme sıvısı ilave edilebilir.

 

 

Yerden Isıtma Yaptırırken Konforunuzun Tam Olarak Sağlanacağından Emin Olun...

 

 

İyi uygulanmış bir yerden ısıtma sistemi "En Sağlıklı " , " En Konforlu " ve " Enerji Tüketimi En Düşük " ısıtma sistemidir.

 

Yerden ısıtma yapılan mekânlarda; birim alana döşenecek boru uzunlukları, borular arası mesafe ve boruların tabana döşeme modülasyon tipi öyle seçilmelidir ki, ısı pompasından 35-40°C aralığında gelen suyla en soğuk günlerde bile konforlu bir ısıtma gerçekleşebilsin.

 

 Yerden ısıtmada Türkiye.nin her yerine hizmet vermekteyiz.

H.İçi 08.30-17.30
Cumartesi : 09.00-13.00

Konerji ; kurucu ortaklarının 25 yıllık mühendislik ve yerden ısıtma uygulama tecrübesi ile Türkiye yanında yurt dışı projelerinde de çözüm ortağınızdır.

Konerji ; sulu borulu yerden ısıtma yanında elektrik kablolu zeminden ısıtma ve karbonik ısıtma konusunda hzimet vermektedir.
mesai saatlerinde ürün fiyatı alabilirsiniz.

WhatsApp İletişim Hattımız  : 0 533 629 59 69 ( Çalışma Saatlerinde )

Bayiler
-

Borulu Yerden Isıtma

>Sulu Borulu Yerden Isıtma Nedir ?

>Sistem Seçim ve Yorumları ( makaleler)

>Sulu Borulu Yerden Isıtma Nasıl Uygulanır ?

>Sera Kök Isıtması

>Yerden Isıtma Borusu Nasıl Tamir Edilir?

>Tavuk Çiftliği Tabandan Isıtma

>Montaj Planlama ve Süreler

>Havuz Çevresi Isıtma

>Türk Hamamı Isıtması

>Isıtma - Serinletme Borusu

>MODPAN Modülasyon Paneli

>Kenar Yalıtım Bantı MODPAN B

>Yerden Isıtma Dağıtım Kutusu

>Termik Sıvı MODPAN T

>Yerden Isıtma ve Isı Pompası

>Yerden Isıtma Uygulama Videoları

>PE-RT Esnek Isıtma Boruları

>Yerden Isıtma Temizliği

>Radyatör-Yerden Isıtma Ortak Çalışır mı ?

Kablolu Yerden Isıtma

>Kablolu Zeminden Isıtma Nedir ?

>Merdiven Isıtma

>Yerden Isıtma Termostatları

>Kablolu Hamam Isıtma

>Sera Kök Isıtma

>Kablolu Banyo Isıtma

>Kablolu Mutfak Isıtma

>Kapalı Balkon Isıtma

>Kış Bahçesi Isıtma

>Kablolu Ev Isıtma

>Havuz Çevresi Isıtma

>Bazı Referanslarımız

>Hizmet Kalitesi Belgemiz(ISO9001

>Hizmetlerimiz

>Beton Katkı Maddesi MODPAN M

>Manyetik Alan Önleme Filmi

>NEXANS Zemin Isıtma Kablosu

>Beton Koruma Isıtması

Karbon Film Zemin Isıtma

>Karbon Isıtma Filmi Nedir ?

>Karbon Isıtma Nasıl Yapılır?

>RODELA Termostatlar

>Cami Halı Altı Isıtma

>Parke Altı Zeminden Isıtma

>Halı Altı Döşemeden Isıtma

>Ayna Buğu Önleme

>Ayna Isıtma

>Ayak Sobası

>Halı Ped ( Isıtmalı Ped )

-----Güneş Enerjisi------

>Termik Güneş Enerjisi

>Güneşle Isıtma

>Paket Güneş Enerjisi

>FOTOVOLTAİK ELEKTRİK

 

Yerden Isıtma Temizliği

Yerden Isıtma Bakımı

 

Diğer Konu ve Malzemeler

>Kullanıcı Yorumları

>Desenli Alüminyum Radyatör

>Alüminyum Radyatör

>MODPAN TERMSOL SIVI

>Elektrikli Banyopan

>Kaçak Önleme Sıvısı

>Duvardan Isıtma / Serinletme

>Neden KONERJİ Mühendislik

>Yeni Ürünler

>FUAR ETKİNLİKLERİ

>Bayilik /Program Satışı

>Online Proje Nedir ?

>Teknik Geziler

>Hizmet Standartlarımız

>Zeytin Yağı Tankı Isıtma

>Boru Isıtma - Isı Koruma

>Yerden Isıtma Boru Çapları

>Kompakt Karışım Devresi

Kendi Yerden Isıtmanı Kendin Yapabilirsin .Self Servis Yerden Isıtma Sistemleri İçin Aşağıdaki Seçenekleri TIKLAYINIZ.

Hangi Durumda Hangi Yerden Isıtma Sistemi Tercih Edilir.?

>Sulu Borulu Yerden Isıtma Nasıl Yapılır?

>Kablolu Zeminden Isıtma Nasıl Yapılır ?

>Karbon Döşemeden Isıtma Nasıl Yapılır?

Projelerinizi ; ayrıntılı bilgileriniz ve ayrıntılı inşaat bilgileri ile mail yolu ile bize ulaştırdığınızda uygun olan ısıtma çözümü size yazılı olarak sunulur. Yerden ısıtma sistemlerinde kullanılan malzemeler , ısıtma otomasyonu , binaların ısı kaybı ve döşeme cinsi direkt olarak fiyatları değiştirmektedir. Bu nedenle sözlü teklif veremiyoruz.

MODPAN YERDEN ISITMA YARDIMCI MONTAJ ÜRÜNLERİ

 

 

Biz projelerimizde sadece bir marka ile değil, teknik ve  finans olarak en uygun markayı seçerek ve bunu da müşterilerimizle paylaşarak çalışırız.

  Burada yazılı bilgi ve görseller ön bilgi amaçlı olup herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Projenize uygun çözümler uzman mühendislerce hazırlanmalı ve onların kontrolünde uygulanmalıdır.

Firmamız Türkiye'nin bütün il ve ilçeleri ile birçok ülkede aynı kalite ve hizmet bütünlüğü ile çözümler üretmektedir.r.-
Firmamıza ait olan fotoğraflar ve bilgiler kopyalanamaz. 1996-2018